Importurile de gaze rămân triple faţă de o zi obişnuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există probleme în alimentarea cu gaze, dar importurile se ridică la 17 milioane de metri cubi pe zi, a declarat astăzi Marius Stroia, director al Dispeceratul de gaze. Acest lucru ce înseamnă o triplare faţă de o zi obişnuită.

Întrebat cine va plăti aceste importuri, Stroia a spus că preţul pentru populaţie nu va creşte, dar că agenţii economici vor fi nevoiţi să consume mai multe gaze de import.

"Populaţia consumă 8% gaze de import, iar preţul nu va creşte. În schimb, agenţii economici consumă 55% gaze de import în această lună", a spus Stroia.

Preţul gazelor de import este peste 500 de dolari pe mia de metri cubi, de trei ori mai mare decât cel al gazelor de producţie internă.

Stroia a mai spus că nu există probleme în alimentarea cu gaze, iar situaţia se îmbunătăţeşte, întrucât temperaturile de afară sunt în creştere.

Consumul de gaze a ajuns în aceste zile la niveluri-record, cel mai mare fiind de 72,5 milioane de metri cubi pe zi, faţă de 50 de milioane, cât se consumă la nivel naţional într-o zi normală de iarnă.

Mai citeşte: Exporturile de electricitate ar putea fi sistate

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite