Ieşirile de capital străin pot provoca scăderi la Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea dobânzii Rezervei Federale (FED) a SUA ar putea avea ca efect reorientarea capitalului străin existent acum la Bursa de Valori Bucureşti către pieţele externe, ceea ce ar putea duce la

Majorarea dobânzii Rezervei Federale (FED) a SUA ar putea avea ca efect reorientarea capitalului străin existent acum la Bursa de Valori Bucureşti către pieţele externe, ceea ce ar putea duce la o uşoară corecţie a preţurilor la titlurile româneşti, în această săptămână.
"Eventualele ieşiri de capital străin, atrase de majorarea dobânzii Rezervei Federale a SUA, ar putea conduce la volume mari ale tranzacţiilor şi o uşoară corecţie a preţurilor acţiunilor", apreciază, într-un comunicat, analistul financiar Mihai Piscan, de la societatea de brokeraj Intercapital Invest. Pe de altă parte, preşedintele societăţii de consultanţă financiară IEBA Trust, Marius Plugaru, precizează că numai fondurile speculative de investiţii ar putea să se retragă atât de brusc. "De regulă, fondurile străine prezente pe Bursa de Valori acţionează mai mult pe termen lung, şi cred că oportunităţile de pe piaţa românească sunt prea mari pentru ca investitorii să plece atât de uşor", ne-a declarat Marius Plugaru. Randament de 45% pentru cele mai lichide acţiuni, În ultimul anInvestiţiile în acţiunile cele mai lichide de la BVB au adus un randament de aproape 45% în ultimele 12 luni. Potrivit datelor furnizate de compania de brokeraj Intercapital Invest, investiţiile în obligaţiuni corporative ar fi adus în ultimele 12 luni un randament anual de 15%, obligaţiunile municipale 14%, iar depozitele bancare pe 12 luni 10%. Investiţiile în fondurile mutuale au avut în perioada analizată un randament mediu de 12,35%, cei care şi-au transformat leii în dolari, în urmă cu un an de zile, au obţinut un randament de 2,96%, iar cei care şi-au păstrat economiile în euro au înregistrat o depreciere de 3,44%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite