Ialomiţianu: Reducerea contribuţiilor sociale va fi luată în calcul la jumătatea anului viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul ar putea lua în considerare reducerea contribuţiilor sociale la jumătatea anului viitor, pentru a diminua costul cu forţa de muncă, mai ridicat decât în alte state, în condiţiile în care ţările vecine au început să scadă impozitele, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, citat de Mediafax, care preia ProTv.

"În politica fiscală cel mai bun lucru este stabilitatea. Îmi doresc o politică fiscală stabilă, dar în jur sunt ţări care au început să reducă impozitele. Există o concurenţă din partea vecinelor. Avem trecut şi în scrisoarea cu FMI şi CE să reducem contribuţiile sociale, întrucât costul forţei de muncă este ridicat în comparaţie cu alte ţări. Se discută la jumătatea anului 2011. Mi-aş dori acest lucru", a spus Ialomiţianu la ştirile ProTV.

"În 2011 trebuie să fim prudenţi. Politica fiscal bugetară este prudentă. Dar un lucru este cert, trebuie să luăm în calcul reducerea CAS, iar contribuţiile sociale vor fi luate în calcul la jumătatea anului pentru reducerea lor", a completat Ialomiţianu.

Potrivit proiectului de buget pentru 2011 cotele de contribuţii sociale de stat vor fi menţinute la nivelul din acest an. Acelaşi lucru este valabil şi pentru contribuţiile pentru asigurările de sănătate şi pentru şomaj.

Guvernul s-a angajat în faţa FMI ca reducerea impozitării forţei de muncă să fie luată în calcul doar dacă economia îşi va reveni şi va crea suficient "spaţiu fiscal".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite