Ialomiţianu: „Nu cred că se va ajunge la grevă generală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a ajuns în această dimineaţă la sediul ministerului în jurul orei 9:30 pentru a relua negocierile cu sindicatele pe tema acordării de stimulente salariale şi a declarat că, cel mai probabil, nu se va ajunge la grevă generală.

Întrebat dacă este posibil ca angajaţii MFP să intre în grevă generală, Ialomiţianu a răspuns că nu crede că se va ajunge aici. „Nu cred, noi respectăm ceea ce am discutat cu oamenii: acordarea stimulentelor pe criterii de eficienţă. Toată lumea a fost de acord. Sindicatele doresc în continure să acordăm stimulentele pe criterii sociale. Este un lucru incorect. Trebuie să respectăm legea”, a spus el.

De asemenea, Ialomiţianu a declarat că acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) „nu este pus în pericol”.„Noi stăm foarte bine la indicatorii conveniţi cu FMI, ţintele au fost atinse. Vom continua negocierile, acordul cu FMI nu este pus în pericol”, a precizat ministrul.

Gheorghe Ialomiţianu a declarat vineri seara că „este dezamăgit de atitudinea sindicatelor”, dar că îi aşteaptă sâmbătă pe reprezentanţii acestora pentru a finaliza discuţiile pe marginea criteriilor privind acordarea stimulentelor salariale.

Liderii de sindicat susţin că „negocierile sunt blocate” din cauză că ministrul Finanţelor nu vrea să semneze pentru acordarea stimulentelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite