ING: Leul poate avea de suferit dacă protestele continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursul leului s-ar putea confrunta cu o presiune de depreciere, dacă protestele continuă, cred economiştii ING Bank. Moneda naţională nu a fost afectată până acum de evenimentele recente, se arată într-un raport al băncii.

Analiştii ING Bank consideră că, deşi cursul leului nu a fost afectat de protestele din ultimele zile, acesta s-ar putea confrunta cu presiuni de depreciere din cauza atenţiei presei internaţionale faţă de incidentele violente de la Bucureşti.

Leul nu pare afectat de evenimentele recente, chiar dacă acestea au atras o atenţie generoasă în presa internaţională, deoarece investitorii probabil au devenit mai puţin sensibili la astfel de evenimente pe parcursul ultimilor ani“, spune economiştii ING.

„Leul are reputaţia unei monede straniu de stabilă şi sondajele sugerează că partidul aflat la guvernare probabil nu va mai conduce România după alegerile generale ce urmează să aibă loc către finalul anului. Dacă protestele continuă, crescând şansele unui vid de putere ce ar putea complica viitorul acordului current de finanţare internaţională, unul dintre cele importante aspectele pozitive ale României, leul s-a putea confrunta cu o presiune de depreciere", se arată în raportul băncii.

Leul s-a tranzacţionat destul de static vineri şi a închis săptămâna la 4,3391 lei/euro. Totodată, leul s-a apreciat până la 4,3347 lei/euro în această dimineaţă, în ciuda violenţelor de duminică seara din centrul Capitalei.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite