INFOGRAFIE Boc: Continuarea crizei în Europa ar putea afecta creşterea economică din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele privind evoluţia economiei în foarte multe ţări din Uniunea Europeană şi alte zone sunt destul de proaste şi relevă continuarea crizei economice şi diminuarea nivelului de creştere economică. Indirect, acestă tendinţă ar putea afecta creşterea economică a României, a declarat premierul Emil Boc.

„Există însă şi un factor extern, iar veştile nu sunt bune nici în Europa, nici în lume cu privire la ieşirea din criza economică, ci dimpotrivă. Se anunţă veşti destul de proaste cu privire la continuarea acesteia şi la diminuarea creşterii economice în foarte multe ţări din Uniunea Europeană şi din lume, iar acest lucru indirect ne afectează“, a explicat Boc.

El a adăugat că ar putea fi afectate exporturile, comenzile noi din industrie şi, indirect, creşterea economică a României.

Premierul a arătat că, pentru acest an, România este „în graficul“ unei creşteri economice de 1,5%.

Produsul Intern Brut al României a crescut în cel de-al doilea trimestru cu 0,2% faţă de trimestrul anterior, după ce economia autohtonă a ieşit din recesiune la dinele primelor trei luni ale anului.

Vezi cum a evoluat economia statelor din Uniunea Europeană în cel de-al doilea trimestru din acest an comparativ cu intervalul ianuarie-martie.

Click pe infografie pentru a mări

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite