IAC Balş începe producţia de piese pentru Ford Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul International Automotive Components (IAC), al treilea furnizor de componente şi sisteme auto din lume, a inaugurat ieri, în oraşul Balş, judeţul Olt, singura sa fabrică din ţara noastră. La eveniment au luat parte oficialităţi locale şi judeţene, împreună cu echipa de conducere a operaţiunilor companiei din Europa, inclusiv James Kamsickas, preşedintele IAC.

Lucrările pentru amenajarea fabricii din Balş au demarat de la zero în luna februarie a anului trecut, iar ieri a avut loc inaugurarea oficială a unităţii de producţie.

Grupul IAC deţine la Balş 65.000 de metri pătraţi, dintre care fabrica ocupă efectiv aproape 15.000 de metri pătraţi. Aici se produc planşe de bord, console centrale, panouri portiere-spate, panouri portiere-faţă şi plafoane exclusiv pentru autoturismul Ford B-MAX, fabricat în cadrul Ford Motor Company de la Craiova.

TEHNOLOGIE REVOLUŢIONARĂ

În afară de inaugurarea oficială a fabricii, reprezentanţii companiei au ţinut să marcheze şi folosirea în premieră mondială a FastKast, tehnologie de formare cu suspensie de răşină ce permite modelarea materialelor din PVC şi poliuretan termoplastic sub formă moale în straturi superioare cu grosime de doar un milimetru. Acestea sunt folosite pentru planşe de bord, portiere şi alte elemente de interior auto.

„Noua tehnologie pe care o prezentăm astăzi, odată cu inaugurarea oficială a fabricii IAC de la Balş, a fost concepută şi dezvoltată intern de către firma noastră, iar România, prin această unitate, este prima care foloseşte acest proces inovator“, a declarat James Kamsickas, preşedintele IAC Group.

INFRASTRUCTURA, VEŞNICA PROBLEMĂ


Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a precizat că oraşul are o mare problemă în ce priveşte infrastructura. „Personal, îmi iau angajamentul de a reuşi să duc la bun sfârşit proiectul de amenajare a centurii ocolitoare a oraşului Balş sau a Drumului Expres Craiova-Piteşti, fără de care această localitate va fi blocată pe viitor din cauza traficului rutier extrem de intens“, a spus Stănescu.

În cadrul firmei de la Balş, lucrează în prezent 262 de persoane, iar numărul de angajaţi ar putea ajunge la 500 de salariaţi, inclusiv TESA, în funcţie de derularea afacerii.  Valoarea investiţiei se ridică la aproape 40 de milioane de euro. Compania IAC îşi desfăşoară activitatea în cadrul a 76 de unităţi de producţie localizate în 16 ţări, având aproximativ 24.000 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite