Firma sud-coreeană Hyosung Corporation vrea să deschidă în România o fabrică de anvelope şi airbaguri auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul delegate pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a discutat în Coreea de Sud, cu bordul de conducere al firmei Hyosung Corporation, care intenţionează să demareze în perioada imediat următoare construcţia unei fabrici de componente anvelope şi airbaguri auto.

Investiţia ajunge la circa 150 milioane dolari.Grupul sud-coreean Hyosung a fost fondat în 1956 şi operează în diferite domenii, incluzând industria chimică, de maşini industrial, IT, comerţ şi construcţii.

Lucian Isar a cprezidat lucrarile celei de a 6-a reuniuni a Comitetului de cooperare industrială România - Republica Coreea, ce au avut loc in perioada 21-22 mai, în Coreea de Sud, împreună cu Jaedo Moon, ministrul adjunct pentru afaceri internaţionale în cadrul Ministerului Economiei şi Cunoaşterii al ţării gazdă, arată un comunicat al Ministerului român.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre oportunităţile de investiţie în România, despre proiectele majore de cooperare în domeniul dezvoltării regionale, subliniind că ţara noastră are un potenţial de creştere economică de 5% sustenabil în perioada următorilor 5 ani.

Isar a avut discuţii şi cu Hyun Kun Shin, vicepreşedinte executiv al Korea Gas Corporation (KOGAS), prilej cu care au fost prezentate atât posibilităţile de cooperare din acest sector, cât şi cele oferite de viitoarea listare la Bursa de Valori Bucureşti a unor companii care activează în acest domeniu.

Ministrul a avut, de asemenea, o întâlnire cu Dong Ik Lee, vicepreşedinte (CIO) al Korea Investment Corporation. Cu aceasta ocazie, au fost prezentate priorităţile pe termen scurt ale actualului executiv de la Bucureşti, precum si oportunităţile bursiere din România şi modalităţile prin care instituţia coreeană ar putea să se implice în crearea unor instrumente eficiente de susţinere a procesului de internaţionalizare a firmelor româneşti, prin crearea unor mecanisme de susţinere (de genul fonduri de investiţii sau de risc).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite