Hotelierii se războiesc cu statul pentru administrarea plajelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în 2005. În plus, activităţile agenţiilor de turism din zona litorală (după numărul de zile şi turişti) au scăzut, în medie, cu aproape 15%.Prezentând aceste date, preşedintele

în 2005. În plus, activităţile agenţiilor de turism din zona litorală (după numărul de zile şi turişti) au scăzut, în medie, cu aproape 15%.
Prezentând aceste date, preşedintele asociaţiei investitorilor din staţiunea Venus, Lucian Iftimie, ne-a declarat că turiştii sunt descurajaţi să mai vină pe litoral în primul rând din cauza stării deplorabile în care se află plajele. "Prin Hotărârea de Guvern 241/2006, plajele vor putea fi închiriate şi subînchiriate de persoane fizice sau juridice care nu au nicio legătură cu industria turismului", afirmă liderul investitorilor.

Agenţiile de turism protestează
Conducerea patronatului ANAT - Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, principalul partener comercial al hotelierilor de pe Litoralul Mării Negre - consideră că împărţirea plajelor "nu reprezintă cea mai bună măsură pentru a înregistra un progres consistent în calitatea ofertei turistice a litoralului". De altfel, dezacordul agenţiilor de turism faţă de HG 241/2006 a fost exprimat, în repetate rânduri, încă de când actul normativ se afla în fază de proiect. "Mare atenţie! Dorinţa de a face comerţ cu plajele se poate întoarce ca un bumerang", au avertizat membrii ANAT.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite