Hotelierii de pe litoral înregistrează pierderi de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ce sezonul estival de vârf se apropie, se constată că plajele nu sunt încă amenajate, iar numărul turiştilor străini care renunţă la vacanţe este din ce în ce mai mare.Pierderi lunare de

ce sezonul estival de vârf se apropie, se constată că plajele nu sunt încă amenajate, iar numărul turiştilor străini care renunţă la vacanţe este din ce în ce mai mare.

Pierderi lunare de 200.000 de euro
Mamaia este una dintre staţiunile în care hotelierii înregistrează pierderi semnificative, pe fondul anulării rezervărilor. "De la începutul sezonului şi până în prezent, 50% din rezervări au fost anulate, majoritatea celor care au renunţat să-şi mai petreacă vacanţa pe litoralul românesc fiind turişti scandinavi şi germani", ne-a declarat directorul de vânzări al Hotelului Riu din Mamaia, Cătălina Braşoveanu. Din primele estimări, pierderile se ridică la circa 200.000 de euro/lună, însă este de aşteptat ca această cifră să crească simţitor, numărul celor care renunţă la rezervări menţinându-se destul de ridicat. "Ne aşteptăm ca gradul de ocupare a hotelului să scadă până la 0%. Zilnic primim telefoane din partea turiştilor străini din Belgia, Franţa, Italia, Elveţia care vor să ştie dacă problema plajelor a fost rezolvată", a precizat Braşoveanu. Pentru a mai diminua cuantumul pierderilor, hotelierii au început deja să apeleze la soluţii disperate, concretizate în acordarea de discounturi, sorry-gift-uri etc.

Hotelierii se aşteaptă la orice
şi staţiunea Neptun-Olimp începe să resimtă efectele lipsei plajelor. Nicolae Moroianu, general manager al Hotelului Cocor, s-a confruntat săptămâna trecută cu plecarea a 25 de familii de turişti finlandezi, care au preferat să se îndrepte către Bulgaria. "Am pierdut câteva mii de euro la prima strigare şi ne aşteptăm la orice. Zilnic, oamenii reclamă faptul că nu au unde să facă plajă în condiţii civilizate", afirmă Moroianu. Pe litoral există încă porţiuni însemnate de plaje care nu au fost încă scoase la licitaţie. "Deşi am transmis către Direcţia Apelor Române Dobrogea intenţia de a participa la licitaţia ce ar urma să aibă loc, în vederea achiziţionării a 2.000 mp de plajă, am primit un răspuns evaziv, fără a ni se comunica data certă la care va avea loc", a precizat Moroianu.

Unităţile închise alungă turiştii
Sudul litoralului nu resimte însă atât de acut lipsa clienţilor. Deşi au existat cazuri de turişti care au plecat în două zile din staţiune, motivaţia este alta: clienţii nu simt că se află într-o staţiune deschisă. "Un grup de străini de circa 20-30 de persoane a plecat zilele trecute pentru că nu s-a simţit bine. Foarte multe unităţi sunt închise, şi aici mă refer la magazine, restaurante, baruri etc.", ne-a declarat Ciprian Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelierilor Marea Neagră.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite