Horia Hăhăianu l-a înlocuit pe Stelian Gal la conducerea Transelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Hăhăianu a preluat, începând de astăzi, funcţia de director general al transportatorului naţional de energie, Transelectrica, înlocuindu-l pe Stelian Gal, anunţă compania. Ordinul ministrului Economiei a fost aprobat în şedinţa de astăzi a Consiliului de Administraţie.

„Adevărul" a relatat, în exclusivitate, încă din 28 aprilie, faptul că această funcţie va fi preluată de Hăhăianu. Surse din sectorul energetic ne-au declarat că ministrul Economiei semnase deja ordinul de numire, iar preluarea oficială a atribuţiilor urma să aibă loc la data de 11 mai. Ulterior, Transelectrica a confirmat aceste informaţii printr-un comunicat de presă.

Contactat de „Adevarul", Stelian Gal a declarat: „Nu mi s-au comunicat motivele demiterii mele. Este ordinul ministrului şi îl voi respecta". El a adăugat că va rămâne în companie până în luna septembrie, când se va pensiona.

Gal a fost şeful Transelectrica din toamna anului trecut, dar a mai deţinut această funcţie în perioada 2005-2009.

Horia Hăhăianu a fost anterior director general al Teletras, filiala de telecomunicaţii şi IT a Transelectrica, deţinând această funcţie din 2009.

El a mai fost consilier al Ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale , iar anterior a lucrat in industria IT&C. Este licenţiat al Facultăţii de Drept (2004),  şi aş Facultăţii de instalaţii şi constructii civile (1992) şi absolvent MBA ( 2009).

„În perioada în care domnul Horia Hăhăianu a condus Filiala Teletrans a Transelectrica, aceasta a avut performanţe notabile prin cresterea cu 77 % a cifrei de afaceri, creşterea bazei de clienţi activi cu 44 % şi o creştere a profitului 2009 faţă de 2008 cu 53% ; 2010 faţă de 2009 cu 25%", se arată în comunicatul de astăzi al Transelectrica.

„Împreunăcu colegii mei şi cu Ministerul Economiei Comertului şi Mediului de Afaceri vom implementa un ansamblu de politici care vor consolida poziţia Transelectrica şi care ne vor ajuta să ne atingem dezideratul - de a deveni autoritatea tehnică şi operationala a SEN şi operatorul cheie de transport al energiei electrice din regiunea sud-est europeană, funcţionând interconectat la ENTSO-E şi asigurând tranzitul energiei electrice pe piaţa regională. Voi pune accent pe proiectele strategice de dezvoltare şi protejare a infrastructurii critice electroeneregetice, în actualul context european şi noul cadru legislativ naţional", a declarat Hăhăianu, citat în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite