Hipermarketurile, cele mai active pe piaţa terenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţelele de hipermarketuri şi supermarketuri vor fi şi în acest an cele mai active pe piaţa terenurilor, dezvoltatorii imobiliari fiind concentraţi pe proiectele îngheţate din cauza crizei, potrivit CB Richard Ellis.

În acelaşi timp, pe piaţa industrială există un interes crescut pentru spaţii de producţie. „Aproximativ toţi operatorii de hipermarketuri şi supermarketuri au anunţat planuri agresive de securizare a terenurilor. Fiecare are în plan patru-cinci astfel de tranzacţii, astfel că suprafaţa tranzacţionată ar putea fi impresionantă, adică să vedem o creştere de două cifre pe acest sector", a declaratLuiza Moraru, şeful departamentului de retail al CB Richard Ellis România. Ea menţionează că tranzacţiile ar putea avea loc cu terenuri aparţinând anumitor fabrici, dar şi unor dezvoltatori care au abandonat proiecte imobiliare din cauza crizei.

Reţelele de hipermarketuri şi supermarketuri au fost şi în 2010 principalii cumpărători de terenuri, realizând mai mult de jumătate din tranzacţiile încheiate. Potrivit reprezentanţilor CB Richard Ellis, este un moment oportun pentru cei interesaţi de investiţii imobiliare să cumpere terenuri. „Este momentul să te poziţionezi pe piaţă dacă vrei să fii aici", consideră reprezentanţii companiei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite