Hidroelectrica vrea să scumpească energia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidroelectrica a formulat cereri de acţionare în judecată a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru a anula un ordin prin care stabilea cantităţile şi preţurile pentru energia livrată pe piaţa reglementată.

Practic, administratorul cere reducerea cantităţilor şi creşterea preţurilor pe piaţa reglementată, reiese dintr-un raport realizat de administratorul special al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, citat de hotnews.ro.

„Din cauza secetei, producţia de energie hidro va fi de doar 4,9 milioane MWh în perioada august-decembrie 2012, în condiţiile în care obligaţiile contractuale sunt de 6,4 milioane MWh. La acestea se adaugă cantităţile livrate pe piaţa de echilibrare estimate la 500.000 MWh", se arată în raport.

De asemenea, „cantitatea totală aferentă pieţei reglementate în 2012 este de 5,5 milioane MWh, iar preţul mediu ponderat este de 72,2 lei/MWh, faţă de costul mediu de  producere a energiei electrice în capacităţi hidro de 125 lei/MWh", se mai arată în raport.

Faţă de această situaţie, compania a formulat cereri de acţionare în instanţă a  reglementatorului, pentru anularea Deciziei 506/2012, de emitere a unei noi decizii care să prevadă cantităţi mai mici pentru Hidroelectrica.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite