Hidroelectrica a sistat procesul de achiziţie de către sucursala Argeş a unei maşini de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HIdroelectrica a oprit procesul de achiziţie a unei maşini de teren de către sucursala Curtea de Argeş, iar cei responsabili pentru acest demers vor fi sancţionaţi, a declarat directorul general al producătorului de energie, Mihai David, într-un comunicat transmis ieri presei.

„Postarea pe site-ul Sistemului electronic de Achiziţii Publice a unui anunţ de achiziţie a unei maşini de teren de către Sucursala Hidroelectrica Curtea de Argeş este o iniţiativă locală care contravine dispoziţiei prin care am interzis orice fel de achiziţie care nu este strict necesară. Cumpărarea de autovehicule de teren intră în această categorie şi, pe cale de consecinţă, procesul de achiziţie a fost oprit, iar cei responsabili pentru acest demers vor fi sancţionaţi", a declarat David.

Hidroelectrica şi-a majorat profitul în primul trimestru de peste trei ori, de la 60 de milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2009, la aproape 200 de milioane de lei în primele trei luni din acest an.

Oficialul companiei a subliniat că reducerea cheltuielilor face parte din ansamblul de măsuri pe care le-a luat compania pentru a-şi creşte eficienţa.

„Este regretabil faptul că efortul pe care îl depun hidroenergeticenii pentru a fi solidari cu societatea românească în această perioadă de criză este umbrit de astfel de iniţiative cu caracter strict individual", a adăugat Mihai David.

Potrivit unui anunţ postat vineri pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, sucursala Hidroelectrica Curtea de Argeş ar fi vrut să achiziţioneze o maşină de teren în valoare de 209.070 de lei (50.000 de euro) plus TVA, care să aibă tapiţerie din piele, computer de bord Premium cu display color şi torpedou cu sistem de răcire.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite