Hidroelectrica: Păstrăm clauza de forţă majoră. Va fi deficit de apă tot trimestrul întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognozele oficiale indică un deficit hidrologic pe întreaga durată a primului trimestru din 2012, au declarat astăzi, pentru „Adevărul", reprezentanţii Hidroelectrica, precizând că nu există în acest moment o estimare a momentului în care vor disparea condiţiile care au generat situaţia de forţă majoră.

Conducerea Alro Slatina, cel mai mare client al Hidroelectrica şi, totodată, cel mai mare consumator de energie din ţară, a solicitat astăzi, într-o conferinţă de presă, ridicarea situaţiei de forţă majoră, argumentând că nivelul Dunării este unul normal şi că au existat precipitaţii în toate ţările riverane.

Citiţi aici declaraţiile şefilor de la Alro.

„Prognozele oficiale indică un deficit hidrologic pe întreaga durată a primului trimestru al anului 2012. Spre exemplu, debitul mediu afluent al Dunării in perioada 1-18 ianuarie a fost de 3.573 mc/s faţă de media multianuală a aceleaşi perioade, 5.010 mc/s. În acelaşi timp, toate sectoarele de râu amenajate au în acest moment debitele afluente mult mai mici decât media multianuală", au explicat cei de la Hidroelectrica.

În acest moment, producţia Hidroelectrica este de aproximativ 50% din producţia medie multianuală corespunzătoare acestei perioade, au adăugat ei, ataşând răspunsului graficul de mai jos.

„Aplicarea clauzei de forţă majoră se va face în continuare în toate contractele de vânzare a energiei electrice derulate cu furnizorii licenţiaţi şi consumatorii eligibili (piaţa reglementată, piaţa concurenţială internă, export). În mod concret, Hidroelectrica SA va livra către partenerii din contracte întreaga cantitate de energie din producţia proprie, proporţional pentru fiecare contract, folosind o cheie matematică unică orară", au mai spus reprezentanţii Hidroelectrica.

Compania a activat clauza de forţă majoră din contracte la finele lunii septembrie 2011.

image
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite