Hidroelectrica: Energy Holding ne-a presat să renunţăm la forţa majoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energy Holding a obţinut o derogare prin care clauza de forţă majoră din contractele Hidroelectrica poate fi ridicată, însă producătorul de energie a contestat această măsură, a declarat astăzi Constantin Trihenea, directorul general al Hidroelectrica.

Din cauza secetei, Hidroelectrica a invocat clauza de forţă majoră din toate contractele sale bilateriale, întrucât producţia sa a scăzut la jumătate.

Energy Holding este unul dintre „băieţii deştepţi" care cumpără energie de la Hidroelectrica printr-un contracte pe termen lung, încheiat în mod direct.

„Energy Holding a obţinut o derogare pe care noi am considerat-o ilegală şi ne-am adresat instanţei. Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica a decis să depunem o plângere penală împotriva Camerei de Comerţ şi Industrie şi împotriva preşedintelui său, Mihail Vlasov, care sunt responsabili pentru faptul că ne-au eliberat certificatele pentru forţă majoră fără să analizeze situaţia", a mai spus Trihenea.

Săptămâna trecută, Camera de Comerţ a anunţat că retrage certificatele prin care atestă clauza de forţă majoră, pe motiv că directorul care le-a semnat nu avea acest drept. Toate acestea la cererea Energy Holding.

Întrebat dacă Energy Holding a făcut presiuni pentru a se ridica clauza de forţă majoră, Trihenea a răspuns: „Cine a obţinut această derogare în acest fel... Nu este o situţie care să ne ducă la linişte".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite