Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din UE. Câţi pasageri trec anual prin marile aeroporturi europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 777 de milioane de persoane au zburat în 2010 cu avioane din Uniunea Europeană, 323 de milioane de pasageri au avut zboruri între ţările Uniunii, 291 de milioane – în afara UE şi 163 de milioane de persoane au avut zboruri naţionale, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Care au fost în 2010 cele mai aglomerate aeroporturi din Uniunea Europeană? Din Aeroportul Heathrow din londra au zburat în urmă cu doi ani 65,74 milioane de pasageri, aproape 40 de milioane zburând în afara Uniunii Europene.

Prin Aeroportul Cherles de Gaulle din Paris au trecut 57,95 milioane de pasageri, iar prin Frankfurt – 52,6 milioane de pasageri.

De pe Aeroportul Internaţional Otopeni au zburat în 2010 4,92 milioane de pasageri, cei mai mulţi efectuând curse intra-UE. Otopeni se clasează pe locul 58 în rândul celor mai aglomerate aeroporturi din Uniunea Europeană. De menţionat că, începând cu 25 martie 2012, zborurile de pe Aeroportul „Aurel Vlaicu” Băneasa s-au mutat pe Otopeni, astfel că numărul de pasageri care trec prin terminalele aeroportulu „Henri Coandă” a crescut la 7,3 milioane de pasageri anual.     


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite