HTC vrea să blocheze vânzarile inovaţiilor iPhone şi iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HTC, a doua cea mai mare companie asiatică producătoare de telefoane mobile, a depus o plângere împotriva Apple, care susţine că gigantul american a încălcat trei brevete de invenţie.

Mişcarea făcută de HTC vizează blocarea importurilor gadgeturilor iPhone, iPad şi a computerelor Mac, scrie Bloomberg.  

Compania taiwaneză acuză Apple că a încălcat trei brevete legate de tehnologia wireless.

“Apple trebuie să se oprească să mai încalce drepturile noastre de invenţie. Am demarat această acţiune împotriva companiei americane pentru a ne proteja proprietatea noastră intelectuală, partenerii din industrie şi, cel mai important, clienţii noştri”, a explicat consilierul general al HTC, Grace Lei.  

De asemenea, Apple a venit imediat cu un răspuns pentru acuzaţiile aduse. “Concurenţii ar trebui să îşi creeze propria tehnologie originală, nu să o fure pe a noastră”, a declarat un purtător de cuvând al Apple.

În luna iulie a acestui an, HTC a făcut achiziţii asemenea Google, care a cumpărat Motorola Mobity Holdings Inc., pentru a-şi păstra poziţia pe piaţa din IT&C. Compania asiatică a achiziţionat S3 Graphics Co..

O mişcare de success pentru HTC care a câştigat procesul împotriva Apple, după ce un judecător a descoperit că sistemul de operare al companiei americane, Mac OS X, a încălcat două brevete ale S3 Graphics Co. 

Un alt judecător a descoperit, luna trecută, că HTC a încălcat două drepturi de invenţie ale Apple. Dacă această acuzaţie va fi confirmată, ar putea duce la blocarea importurilor anumitor telefoane ale companiei taiwaneze.

Apple a depus o plângere separată în această lună, care vizează telefoanele şi tableta Flayer ale HTC.

Directorul financiar al HTC, Winston Young,  a declarat, pe 26 iulie, că producătorul asiatic est

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite