Guvernul va menţine cota redusă de TVA de 5% pentru construcţia de locuinţe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit premierului emil Boc, una dintre măsurile de sprijinire a mediului de afaceri, respectiv menţinerea cotei de TVA de 5% pentru construcţia de locuinţe sociale, se va menţine.

La rândul său, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a adăugat că începând din 2011 tot sistemul de taxe şi de impozute va trebui simplificat. "Există cinci impozite mari şi late (...) Ce relevanţă mai au celelalte? Avem nevoie de un sistem fiscal simplu, clar şi care să ofere predictibilitate", a spus Videanu. Acesta a adăugat că mediul de afaceri resimte cel mai acut criza economică şi că sectorul privat este el care poate să dea şanse relansării economice. "Dumneavoastră sunteţi plătitori de taxe şi impozite şi cei care analizează substanţial bugetul statului. De aceea, nu-ţi omori vaca ce-ţi dă lapte", a adăugat ministrul Economiei.

Potrivit lui Videanu, România putea să atingă în acest trimestru "momentul zero, de unde se putea regândi relansarea economică". Din păcate, majorarea TVA a anulat această evoluţie".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite