UPDATE Guvernul a aprobat astăzi reducerea cu până la 25% a taxei auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul de lege elaborat de Ministerul Mediului privind modificarea taxei pentru emisiile poluante de la autovehicule, informează Executivul. Întrucât este vorba despre o lege, aplicarea ei mai are nevoie de votul Parlamentului.

Astfel, cuantumul taxei auto va fi redus cu până la 25%,

Totodată, este introdusă plata acestei taxe pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.

Conform proiectului, dacă taxa de poluare plătită începând cu 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea noii legi contribuabilii pot să solicite restituirea diferenţei de bani.

image

Taxa de poluare va fi plătită, o singură dată, pentru autovehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.

Taxa va fi calculată pe baza unor criterii precum tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisiile de CO2 şi deprecierea autoturismului.

Prima formă a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia de circa 30%, de la 1 iulie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite