Guvernul se pregăteşte să majoreze cheltuielile cu salariile bugetarilor. Vezi cu cât şi în ce judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a stabilit plafoanele maxime ale cheltuielilor de personal pentru bugetarii care lucrează în instituţiile publice administrate de Consiliile Judeţene, iar faţă de decembrie 2011 creşterea totală este de aproximativ 2%.

Cu toate acestea, în unele judeţe cheltuielile cu salariile cresc cu 20%, mult peste medie, potrivit unui ordin al Ministerelului Administraţiei şi Ministerului Finanţelor Publice, publicat în Monitorul Oficial şi decoperit de economica.net.

Actul normativ stabileşte un nou nivel maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetelor unităţilor administrative teritoriale pentru 2012. În total, cheltuielile maxime cu personalul cresc de la 16,1 miliarde de lei la peste 16,5 miliarde de lei.

Potrivit ordinului, de cea mai mare majorare a salariilor vor beneficia bugetarii din judeţul Ilfov (din instituţiile publice în administrarea Consiliul judeţean şi al consiliilor locale), unde nivelul maxim al cheltuielilor de personal rectificat însumează 196,3 milioane de lei, cu 20,9% mai mult decât nivelul stabilit prin ordinul din decembrie 2011.

De un nivel generos al cheltuielilor maxime de personal se bucură şi bugetarii din judeţul Arad, unde majorarea este de 9,8%. În Vaslui cheltuielile cresc cu 6,6%, iar în Timiş cu 5,62%.

În Bucureşti, nivelul maxim al cheltuielilor de personal rectificat ajunge la 1,26 miliarde de lei, cu numai 2,87% mai mult decât înainte de rectificare.

Salarii bugetari
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite