Guvernul interzice primarilor să mai finanţeze investiţii noi dacă au proiecte întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale care au proiecte în derularela care întâmpină greutăţi la finanţare nu se vor putea angaja la noi investiţii, potrivit formei finale a proiectului de buget pentru 2011, obţinută de agenţia de ştiti Mediafax.

Guvernul va obliga autorităţile locale să încheie în primul rând investiţiile cu termen de finalizare depăşit înainte de a contracta noi proiecte.

"În anul 2011, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale vor finanţa cu prioritate acele lucrări de investiţii noi sau în continuare, aferente unor proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile. Se interzice finanţarea lucrărilor de investiţii noi dacă nu sunt asigurate surse de finanţare a lucrărilor de investiţii în continuare, astfel încât să se respecte graficele de execuţie sau termenele de punere în funcţiune. Se interzice finanţarea obiectivelor de investiţii noi dacă în portofoliul ordonatorilor de credite ai bugetelor locale există obiective de investiţii în derulare, al căror termen de punere în funcţiune este depăşit, până la finalizarea acestora, când vor putea fi incluse la finanţare lucrări noi", este impus în documentul citat de Mediafax.

Singurele investiţii la care această regulă nu se aplică sunt finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Proiectul de buget va fi aprobat de Guvern şi transmis Parlamentului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite