Guvernul ia în calcul transferul AVAS la Ministerul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Executivului iau în calcul transferul atribuţiilor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Ministerului Economiei, au declarat, pentru "Adevărul", surse din domeniu.

Potrivit acestora, nu a fost luată până în prezent o decizie, iar discuţiile pe această temă vor continua.

Guvernul a mai avut o astfel de intenţie şi la începutul anului 2009, însă, până la urmă, s-a decis ca AVAS să continue să existe ca o instituţie în coordonarea primului-ministru.

Atribuţiile AVAS vizează privatizarea şi administrarea participaţiilor statului, valorificarea de active bancare şi creanţe. Totodată, reprezentanţii AVAS monitorizează situaţia post-privatizare a societăţilor de stat trecute în mâini private.

În decembrie 2006, 41 de societăţi din cadrul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie din Ministerul Economiei au trecut în gestiunea AVAS, însă au revenit în curtea ministerului la începutul anului 2009. Aceste companii, mare parte energetice, reprezentau cele mai importante active deţinute încă de stat.

Conducerea AVAS include un preşedinte, patru vicepreşedinţi şi nouă consilieri.

Începând cu acest an, AVAS şi-a schimbat sursa de finanţare, trecând de la venituri proprii la finanţare prin bugetul de stat, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Bugetul propus pentru acest an al AVAS este de 61 de milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite