Guvernul are un grup de reflecţie pe competitivitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a înfiinţat un organism de reflecţie („think tank") numit Consiliul Naţional de Competitivitate pentru a elabora o strategie naţională prin care România să-şi îmbunătăţească poziţia economică şi socială în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

 Consiliul (prescurtat, CoNaCo) reuneşte 24 de decidenţi ai instituţiilor publice centrale, 19 reprezentanţi din mediul academic, dar şi 53 de lideri ai mediului de afaceri, şi se întruneşte săptămânal, având câte o temă punctuală pe ordinea de zi.

„Inima creativităţii din Europa"

Grupul decidenţilor publici este prezidat de Andreea Paul Vass, consilier al premierului, iar cel provenit din mediul de afaceri - de către Irina Schrotter. Până în prezent, din activitatea CoNaCo a rezultat o „Declaraţie de competitivitate pentru România 2020", din care cităm câteva pasaje: „Declarăm că România este inima creativităţii Europei"; „Ne angajăm să investim în Educaţie, să stimulăm inovaţia şi să fim competitivi"; „Susţinem promovarea valorii, leadership-ul responsabil şi protejarea naturii, culturii şi tradiţiilor"; „Promitem să fim uniţi şi să creăm un viitor pentru copiii noştri, să oferim şi să susţinem condiţii de viaţă atractive pentru toţi şi să fim între primele şapte economii competitive din Europa". Joi, 8 decembrie 2011, membrii CoNaCo se vor reuni din nou, pentru a aborda industria şi inovarea ca teme „direct intercorelate" cu obiectivul creşterii competitivităţii economiei româneşti, se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite