Guvernul a aprobat vânzarea a 20% din Tarom pe bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat vânzarea pe bursă a unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social al Tarom, potrivit angajamentelor convenite cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

Decizia a fost luată printr-o hotărâre de aprobare a Strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale Transporturi Aeriene Române "Tarom SA".

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a fost mandatat să ia măsurile necesare pentru implementarea strategiei şi vânzarea pachetului de acţiuni printr-o ofertă publică secundară iniţială (IPO) la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit biroului de presă al Executivului, decizia privind momentul vânzării pachetului de acţiuni va fi luată de Guvern.

Surse participante la şedinţa Executivului au declarat agenţiei Mediafax că premierul Emil Boc a solicitat ca termenul de vanzâre a acţiunilor să fie stabilit de Executiv pentru a evita recentul eşec al vânzării la bursă a aproape 10% din Petrom.

"Primul-ministru a avertizat că nu trebuie să se ajungă în situaţia de a nu vinde acest pachet de acţiuni, aşa cum s-a întâmplat cu pachetul de acţiuni Petrom, şi de aceea a cerut ca Guvernul să stabilească momentul vânzării în funcţie de condiţiile favorabile de pe piaţă", au precizat sursele citate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite