Guvernul Bulgariei renunţă la majorarea TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Bulgariei a renunţat la planul de majorare a taxei pe valoarea adăugată cu două puncte procentuale, la 22%, după o întâlnire cu sindicatele şi patronatul, transmite Novinite, citată de Mediafax.

Şeful Asociaţiei industriale din Bulgaria, Bozhidar Danev, a declarat că măsurile anti-criză care vor fi aplicate vor aduce venituri bugetare de 1,6 miliarde de leva (800 milioane euro), astfel încât statul îşi poate permite să menţină TVA la 20%. Însă, Danev nu a exclus însă ca taxa să fie mărită cu un punct procentual, la 21%, dacă executivul nu va reuşi să obţină veniturile prevăzute.


Set de 50 de măsuri anti-criză


Guvernul intenţiona să majoreze TVA la 22%, să introducă un nou impozit pentru bunurile de lux şi să reducă salariile funcţionarilor publici pentru a combate criza economică şi a menţine deficitul bugetar la un nivel redus.


Autorităţile de la Sofia urmează să stabilească împreună cu sindicatele şi patronatele un set de 50 de măsuri anti-criză.


Reprezentanţii patronatelor au avertizat că majorarea TVA ar trebui să fie o măsură de ultim moment, introdusă împreună că reducerea cheltuielilor guvernamentale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite