Guvernul American nu mai vrea Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul SUA ar putea să renunţe la ideea achiziţionării de computere Apple, întrucât compania intenţionează să abandoneze programul de certificare ecologică a produselor sale, relatează publicaţia Politico, citând surse proprii din administraţia de la Washington.

Săptămâna trecută, Apple a decis să nu mai participe la un program voluntar de certificare a produselor sale în privinţa gradului de influenţă asupra mediului Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT). Acest program a fost dezvoltat şi pus în aplicare de organizaţia neguvernamentală Green Electronics Council din Portland (Oregon), cu sprijinul Agenţiei Federale pentru Protecţia Mediului, scrie Agerpress.

Sistemul de evaluare EPEAT este utilizat de guvern, instituţiile de învăţământ, ştiinţifice şi medicale din SUA în stabilirea listelor de echipamente de calculator achiziţionate.

„Oficialii federali au desfăşurat miercuri o reuniune pentru a discuta această problemă /renunţarea la achiziţionarea de computere Apple/ şi în curând urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii Apple“, scrie Politico.

Volumul şi lista articolelor ce urmează să fie cumpărate pentru nevoile guvernului va fi inclusă în bugetul pe anul fiscal 2013, al cărui proiect se află în prezent în atenţia Congresului. O decizie privind includerea produselor Apple pe această listă va fi luată zilele următoare pentru a nu întârzia procesul de aprobare a bugetului, conform ziarului menţionat.

Muncipalitatea din San Francisco, potrivit Politico, a renunţat deja la achiziţionările de computere şi laptopuri Apple.

Tableta iPad şi smartphone-ul iPhone nu au fost înregistrate iniţial de EPEAT. Green Electronics Council a declarat că regretă decizia celor de la Apple. Nici aceasta din urmă nu a făcut vreun comentariu cu privire la posibila renunţare a guvernului federal de la achiziţionarea tehnologiei sale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite