Premierul Franţei: Europa se îndreaptă hotărât spre un guvern economic unic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europa se îndreaptă "în mod hotărât spre un guvern economic al zonei euro după criza datoriei" a declarat premierul francez François Fillon vineri, la Seul, în contextul apropiatului summit al liderilor europeni pe care-l consideră decisiv.

Europa se află "în faţa unei noi provocări" potrivit declaraţiilor făcute de premierul francez, citate de AFP şi preluate de agenţia de presă Agerpress. Europa "se orientează în mod hotărât spre un guvern economic al zonei euro", ale cărui contururi ar putea fi trasate duminică, la Bruxelles, cu ocazia summitului european a estimat acesta, într-un discurs rostit la Camera de comerţ franco-coreeană.

Parisul şi Berlinul au recunoscut, totuşi, miercuri seară că nu va fi posibil să se ajungă la un acord chiar de duminică şi au anunţat pentru miercuri 26 octombrie desfăşurarea unui summit al celor 17 ţări ale zonei euro. Europenii au în vedere un plan în trei timpi: restructurarea datoriei elene, recapitalizarea băncilor europene pentru a-i face faţă, întărirea Fondului European de Stabilitate Financiară (FESF).

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel, care s-au întâlnit miercuri la Frankfurt, urmează să se întâlnească din nou sâmbătă, la Bruxelles, pentru a pregăti un 'răspuns global şi ambiţios' cu privire la criză.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite