Guvernul trebuie să rezolve "dosarele Daewoo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Alianţa Dacia-Renault-Nissan este interesată de preluarea fabricii Daewoo Craiova, dar va trebui să aşteptăm până când guvernul va limpezi situaţia de acolo. Dacă guvernul vrea privatizare,

"Alianţa Dacia-Renault-Nissan este interesată de preluarea fabricii Daewoo Craiova, dar va trebui să aşteptăm până când guvernul va limpezi situaţia de acolo. Dacă guvernul vrea privatizare, trebuie rezolvate dosarele cu cei cărora Daewoo le datorează bani", a declarat, ieri, directorul general al Grupului Dacia-Renault, Francois Fourmont. El a precizat că, "dacă acest proces durează la nesfârşit, la un moment dat noi nu vom mai fi interesaţi". Preluarea Daewoo Craiova "este inclusă în strategia noastră de dezvoltare pe termen lung, şi pe noi ne interesează accesul la informaţiile despre situl industrial în care se află fabrica, dar până acum nu s-a schimbat nimic", a mai spus Fourmont, concluzionând: "Guvernul este cel care trebuie să ne dea termenul-limită pentru preluarea fabricii de la Craiova, pentru că numai acesta este în măsură să rezolve problemele cu cei de la Daewoo".

"Nu vrem să preluăm ARO"
şeful Grupului Dacia-Renault a afirmat, în mod categoric, că o eventuală preluare a societăţii ARO Câmpulung este exclusă. "Nu vrem să preluăm ARO, din cel puţin două motive: ar trebui să avem un produs - acolo nu avem - şi, pe de altă parte, situl industrial nu este coerent cu profilul activităţilor noastre, nu corespunde standardelor noastre de calitate", a precizat Francois Fourmont.

Dacia nu revine la Bursă şi nu dă dividende
Profitul net realizat de Grupul Dacia-Renault în 2005 (o premieră după mai bine de cinci ani de pierderi), de 57 milioane de euro, nu va fi distribuit acţionarilor, ci va fi reinvestit, a anunţat conducerea societăţii. Acţionarii minoritari, care deţin împreună 0,07% din capitalul Dacia-Renault, sunt aşteptaţi să-şi vândă titlurile către cel majoritar, mai ales că "mai mulţi ani de-acum încolo nu se vor da dividende", după cum a precizat directorul general, Francois Fourmont. El a adăugat că "interesul nostru este să mărim capitalul social al firmei, nu să-l deschidem, deci Dacia nu va reveni pe Bursă".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite