Guvernul a mai şters, pe ultima sută de metri, datorii de 800 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a mai şters, pe ultima sută de metri, datorii în valoare de aproape 800 milioane de euro ale companiilor din sectorul energetic. Decizia a fost aprobată, prin ordonanţă de urgenţă,

Guvernul a mai şters, pe ultima sută de metri, datorii în valoare de aproape 800 milioane de euro ale companiilor din sectorul energetic. Decizia a fost aprobată, prin ordonanţă de urgenţă, în ultima şedinţă a guvernului pe acest an, de joi. Scopul: curăţarea sistemului de datorii istorice.
Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat ieri că principalul argument pentru care se recurge la ştergerea acestor datorii este faptul că sectorul energetic nu este capabil să le plătească. "Spre exemplu, complexurile energetice nu mai pot lua împrumuturi, în prezent, din cauza acestor datorii. Această măsură nu contravine regulilor Uniunii Europene, ci este luată tocmai pentru că intrăm în UE, unde operatorii din sistem ar fi fost dezavantajaţi pe piaţa europeană", a spus Vosganian. Ministrul economiei a mai adăugat că acest gest este unul de încredere, tocmai pentru că în acest sistem există mari dificultăţi.
Companii profitabile, printre datornici
"Aceste datorii istorice

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite