Guvernul dă primăriilor încă 80 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis alocarea unor fonduri totale de aproximativ 80 milioane lei către primării pentru finanţarea Programului dezvoltare a infrastructurii din mediul rural.

Alocarea fondurilor a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Începând cu 2009, Guvernul a suplimentat din Fondul de rezervă bugetară, prin mai multe hotărâri, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, iar banii au fost alocaţi mai multor primării, preponderent de la PDL, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.

Un studiu prezentat în luna iunie anul trecut de către Institutul pentru Politici Publice a indicat de altfel că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervă al Guvernului aparţin PDL.

De aproape fiecare dată însă, Guvernul a susţinut că fondurile nu au fost alocate pe criterii politice, ci în funcţie de stadiul investiţiilor în derulare.

Ultimul caz de acest gen a fost înregistrat la sfârşitul lunii octombrie 2011, când Guvernul a anunţat că a transferat 66,5 milioane lei către un număr total de 300 primării cu situaţii financiare dificile, acoperind astfel datoriile acestora, precum şi cheltuielile curente şi de capital.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite