In 2004, Guvernul va aloca 60 miliarde lei pentru Sala Polivalenta Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Polivalenta din Craiova a fost inceputa inainte de 1989, dar, in loc sa fie finalizata, a suferit un incendiu in 1994. In ultimii ani s-au facut cateva lucrari de intarire a rezistentei, dar, in

Sala Polivalenta din Craiova a fost inceputa inainte de 1989, dar, in loc sa fie finalizata, a suferit un incendiu in 1994. In ultimii ani s-au facut cateva lucrari de intarire a rezistentei, dar, in prezent, ea nu este decat o structura din beton care afecteaza imaginea orasului. Dupa ce a vizitat-o, premierul Adrian Nastase a ajuns la concluzia ca lucrarile trebuie continuate, cu sprijin de la bugetul de stat, bugetele locale, investitia totala ridicandu-se la 300 miliarde lei. "Practic, Sala Polivalenta asteapta un anumit tip de rezolvare. Suma necesara pentru finalizare, in conditiile in care s-a luat decizia de a se mari numarul de locuri, este de aproximativ 300 miliarde lei. Vom incepe cu un prim pas, care e acela de a acoperi constructia pentru a nu i se degrada structura din beton. Totodata, vom sprijini trecerea salii de la Ministerul Sportului la primarie, astfel incat sa putem introduce proiectul ca atare in Programul guvernamental al salilor de sport. Pentru 2004, se vor aloca 60 miliarde lei, 30 miliarde lei in primul semestru, iar cealalta jumatate, in partea a doua a anului. Vom cauta si sume suplimentare pentru a se trece la lucrarile interioare. Desigur, este nevoie de sprijin si din partea autoritatilor locale, desi este un proiect prea ambitios ca sa ramana doar pe seama celor din Craiova", a declarat premierul Adrian Nastase la Craiova, cu cateva zile in urma.
Subventii si pentru tractoarele de 200 CP
Din cele 240 de societati comerciale cate exista, in prezent, in Craiova, doua au ramas neprivatizate, din cele reprezentative - Electroputere si Avioane Craiova. Pentru ambele se cauta investitori, dar la Avioane s-a hotarat sa se separe 10 hectare care sa constituie baza pentru un parc industrial. In ceea ce priveste Societatea de Utilaj Agricol Mat, premierul Adrian Nastase a hotarat sa o sprijine prin hotararea de a acorda subventii si pentru tractoarele de 200 CP, produse la Craiova: "Societatea de Utilaj Agricol Mat incearca o modernizare pornind si de la declaratiile noastre privind nevoia de tractoare de mare putere si, in general, de utilaje agricole. M-am bucurat sa aflu ca exista mari posibilitati pentru export, dar este clar ca trebuie un efort mai mare si un sprijin si din partea Guvernului pentru a introduce si tractoarele de 200 CP intre echipamentele agricole, care sunt vizate pentru subventii in cadrul programului Guvernului de sprijin acordat agriculturii".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite