Guvernul acordă o masă caldă gratuită şi secretarelor directorilor din industria minieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-o hotărâre aprobată în şedinţa din 9 februarie, guvernul a acordat dreptul la o masă caldă gratuită personalului comercial din industria minieră. Interpretată de toată lumea ca o

Printr-o hotărâre aprobată în şedinţa din 9 februarie, guvernul a acordat dreptul la o masă caldă gratuită personalului comercial din industria minieră.
Interpretată de toată lumea ca o măsură benefică pentru nişte oameni care îşi riscă viaţa zilnic, decizia nu creează un beneficiu minerilor care coboară în fundul pământului fără să ştie dacă vor mai vedea lumina soarelui, ci birocraţilor de la suprafaţă. "Personalul din industria minieră care are dreptul la acordarea tichetelor de masă poate beneficia de masa caldă gratuită acordată, la intrarea în schimb, de către societăţile comerciale din domeniul minier", se spune în comunicatul guvernului. Deci, de o masă caldă gratuită se vor bucura de acum înainte şi aparatul birocratic din centralele miniere, precum şi toţi cei care sunt angajaţi la o mină, dar nu ştiu cum arată aceasta prin interior. Conceput (voit sau nu?!) parţial clar, comunicatul guvernului "a uitat" să făcă referire la faptul că minerii din subteran (ca şi cei din exploatările miniere de suprafaţă) beneficiau de acest drept încă de pe vremea lui Ceauşescu. În urma revoltei minerilor din 2-3 august 1977, dictatorul a aprobat decretul 330/1977 prin care se acorda, la intrarea în schimb, o masă caldă gratuită personalului ce-şi desfăşura activitatea în subteran. În 1982, prevederile decretului ceauşist se extind şi asupra minerilor din exploatările de suprafaţă, iar din 1990, de acest drept beneficiază tot personalul care munceşte în condiţii grele, similare. Din februarie 2006, guvernul Tăriceanu dă (de pomană) acest drept şi secretarelor sau şoferilor directorilor din industria minieră.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite