Guvernul francez coboară previziunile de creştere pentru 2012 şi 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul francez se pregăteşte să îşi revizuiască previziunile de creştere economică pentru 2012 la 0,4% "sau chiar o cifră şi mai prudentă", faţă de 0,5% aşteptată până acum, a declarat ministrul Economiei Pierre Moscovici, într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro, publicat duminică.

Pentru 2013, "o creştere aşteptată a PIB cuprinsă între 1% şi 1,3% - reţinută de toate marile instituţii - pare mai credibilă" decât 1,7% aşteptată până în prezent, a adăugat Moscovici, în acest interviu publicat pe site-ul cotidianului.

Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice a estimat recent că economia franceză este de aşteptat să încetinească brusc în 2012, cu o creştere limitată de 0,4%, după 1,7% în 2011.

Încetinirea puternică a creşterii complică ecuaţia bugetară a guvernului, al cărui obiectiv este reducerea deficitului public la 4,5% din PIB în 2012 şi 3% în 2013, notează AFP, citată de Agerpres.

Revizuirea negativă a previziunilor de creştere ar trebui să fie luată în considerare miercuri când Consiliul de Miniştri urmează să examineze un proiect al bugetului rectificativ pentru 2012, ce include primele măsuri fiscale ale mandatului de cinci ani al preşedintelui François Hollande.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite