Guvernul are de unde să scoată bani: locuinţele RA-APPS valorează 90 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 600 de apartamente din Bucureşti pe care Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare valorează 85-90 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI CE A SPUS UDREA DESPRE RA-APPS:

Elena Udrea: "RAAPPS este cea mai mare hoţie. Statul român e spoliat"

Evaluarea estimativă a fost realizată de reprezentanţii mai multor companii imobiliare, luând în calcul o suprafaţă medie de 120 de metri pătraţi utili şi imobile construite după 1975 sau, după caz, perioada în care s-a construit în respectivele zone, arată Mediafax.

Pe baza acestor elemente de evaluare, preţurile rezultate se situează între 108.000 de euro şi 308.000 de euro.

Cele mai scumpe fiind trei locuinţe din imobile aflate pe bulevardul Kiseleff, fiecare cu preţuri estimative de circa 310.000 de euro.

Pe lista imobilelor pe care RA-APPS le va scoate în perioada imediată la vânzare prin licitaţie cu strigare figurează 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 active aflate în portofoliul regiei, printre care atât spaţii folosite de mai mulţi ani de diferite fundaţii şi organizaţii neguvernamentale, cât şi unităţi turistice importante, precum hotelurile Triumf din Bucureşti şi Mara din Sinaia, Clubul Floreasca şi peste 20 de vile din staţiuni montane şi de pe litoral.

Din totalul celor 733 imobile, un număr de 600 sunt apartamente din Bucureşti ocupate în prezent de miniştri, secretari de stat, consilieri guvernamentali, inclusiv de la Cancelaria premierului şi de foşti miniştri în regimul comunist, majoritatea fiind amplasate în zone centrale ale Capitalei.

Apartamentele vor fi vândute la un preţ de pornire care va fi stabilit de experţi autorizaţi, prin licitaţie publică cu strigare la care vor putea participa şi actualii demnitari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite