Guvernul a aprobat Memorandumul de privatizare a CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Memorandumul pentru privatizarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni, forma finală a contractului de privatizare urmând să fie stabilită în curând

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Memorandumul pentru privatizarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni, forma finală a contractului de privatizare urmând să fie stabilită în curând de către Comisia de privatizare a CEC, a declarat, ieri, ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Surse din Ministerul Finanţelor Publice (MFP) au declarat pentru Adevărul că Memorandumul adoptat de către Executiv cuprinde o serie de măsuri finale privind privatizarea instituţiei bancare. "Probabil că acestea se vor regăsi sub forma chiar a unor completări ce vor fi aduse legii de privatizare a CEC", au precizat sursele citate. Memorandumul privind unele măsuri necesare pentru finalizarea privatizării CEC reprezintă raportul Comisiei de Privatizare a instituţiei bancare.
şeful Comisiei, ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, declara în urmă cu o săptămână că "problema în această privatizare constă în modalităţile prin care statul român încearcă să păstreze pachetul de acţiuni de la stat". La începutul lunii octombrie, Comisia de privatizare a CEC a dezbătut nivelul obligaţiilor şi al penalităţilor care urmează să fie plătite de câştigător, în cazul încălcării unor reguli din contract. "Cele două bănci finaliste au cerut un nivel mult mai mic al acestor plăţi. S-a discutat totodată şi despre cota ce va fi deţinută, în viitor, de statul român la CEC, în cazul unei fuziuni cu filialele româneşti a băncii câştigătoare", preciza Vlădescu, la începutul acestei luni.
Termenul iniţial pentru depunerea ofertelor financiare îmbunătăţite de către cele două bănci rămase în cursa pentru privatizarea CEC, OTP Ungaria şi National Bank of Greece, a fost 31 august. Termenul a fost însă amânat, după ce cei doi investitori interesaţi de CEC au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru calculate în conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. Consultantul selectat pentru CEC, KPMG, a finalizat, luna trecută, auditul rezultatelor financiare ale băncii pentru primul semestru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite