Guvernul i-a cerut lui Vlădescu refacerea strategiei de privatizare a CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documentul prezentat de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost făcut "ghemotoc" în şedinţa guvernului. Tăriceanu i-a cerut acestuia - care este şi şeful Comisiei de privatizare a

Documentul prezentat de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost făcut "ghemotoc" în şedinţa guvernului. Tăriceanu i-a cerut acestuia - care este şi şeful Comisiei de privatizare a CEC - să refacă în totalitate distribuţia procentelor.
Astfel, vor fi scoase la vânzare doar 69,9% din acţiuni, şi nu 85% cum era iniţial. Ulterior, se va hotărî şi soarta celor 30,1 procente rămase. CEC a solicitat guvernului ca salariaţilor să li se repartizeze 8% din acţiuni, şi nu 5% cum era stabilit în vechiul document. "Prin această măsură, guvernul a încercat să maximizeze profitul pentru statul român, totodată ţinând cont şi de dorinţa investitorilor de a deţine un pachet important de acţiuni. Soluţia cu 69,9% a fost considerată optimă atât pentru stat, cât şi pentru viitorul cumpărător", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Oana Marinescu. Viitoarea strategie a CEC va fi similară cu cea întocmită pentru BCR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite