Guvernul a decis să vândă către Enel din acţiunile Electrica Muntenia Sud. Cât speră statul român să obţină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a avizat începerea procedurii de vânzare către grupul italian Enel a 13,7% din acţiunile deţinute de stat la Electrica Muntenia Sud (EMS), operațiune din care estimează că va obține aproximativ 375 de milioane de euro, a anunţat ministrul Finanțelor, Florin Georgescu.

"Banii care vor merge în buzunarele statului și vor putea fi folosiți pentru modernizări, pentru retehnologizări îndeosebi în acest domeniu de activitate, şi cheltuieli de capital", a spus Georgescu, citat de Mediafax.

El a estimat că întreaga procedură de vânzare va avea o durată de maximum două luni.

Pentru stabilirea momentului în care este oportună exercitarea opțiunii de vânzare, Electrica S.A. a angajat serviciile de consultanță financiară ale BRD Corporate Finance SRL. Raportul de analiză recomanda exercitarea opțiunii de vânzare în acest an, când prețul total calculat era estimat că va ajunge în jurul valorii de 377 de milioane de euro.

Electrica Muntenia Sud a fost preluată de Enel printr-o tranzacţie finalizată în 2008 şi divizată în două companii, pe tipuri de activitate.

Electrica mai deţine câte 23,57% din acţiunile Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, din care câte un pachet de 10% este rezervat angajaţilor Electrica.

Conform contractului de privatizare încheiat cu Enel în 2007, Electrica are opţiunea de vinde către grupul italian, iar investitorul are obligaţia să cumpere, pachetele de câte 13,57% din acţiunile celor două companii care înglobează activele şi operaţiunile fostei Electrica Muntenia Sud.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite