Grupurile de firme pot beneficia de facilitati contabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul viitor, grupurile de firme vor beneficia de facilitati in privinta contabilitatii, potrivit unui ordin al ministrului finantelor publice. Astfel, grupurile de societati vor putea fi scutite de

De anul viitor, grupurile de firme vor beneficia de facilitati in privinta contabilitatii, potrivit unui ordin al ministrului finantelor publice. Astfel, grupurile de societati vor putea fi scutite de obligatia intocmirii unor situatii financiare consolidate. Scutirea nu se aplica insa tuturor grupurilor de firme.
Performantele beneficiarilor, limitate
Societatile-mama ale grupului de firme pot beneficia de facilitate daca firmele din grup nu depasesc, impreuna, la data bilantului, valorile-limita pentru cel putin doi indicatori - active, cifra de afaceri si numarul de salariati. Potrivit ordinului, activele totale nu pot depasi valoarea de 17,52 milioane euro, cifra de afaceri neta are o limita de 35,04 milioane euro, iar numarul mediu de angajati in cursul anului financiar - 250. Scutirea nu se aplica in cazul in care valorile mobiliare ale unei filiale care urmeaza sa fie consolidata sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata.
Ordinul preia normele UE
Actul normativ vizeaza aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene si preia integral normele UE in domeniu. Legislatia romaneasca in vigoare contine, in proportie de 80-90%, prevederi armonizate cu cele europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite