Grupul german Siemens vrea să înființeze o bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul german Siemens vrea să înfiinţeze o bancă, pentru a facilita finanţarea şi îmbunătăţi controlul riscurilor, instituţia de credit urmând să fie deschisă marilor clienţi industriali, potrivit AFP.

Siemens a anunţat luni că a cerut autorităţilor licenţă pentru înfiinţarea băncii, considerând că astfel se poate finanţa mai bine. "Grupul va extinde gama produselor financiare destinate clienţilor, va facilita finanţarea şi va ameliora controlul riscurilor. Siemens a solicitat autorităţii federale de control a pieţei financiare, BaFin, o autorizaţie pentru activităţi bancare, în prezet în curs de examinare", se arată într-un comunicat al conglomeratului industrial.


În situaţia actuală, grupul poate fi afectat deoarece băncile se confruntă cu dificultăţi, iar mediul legislativ nu este transparent în totalitate, a declarat Joe Käser, directorul financiar al Siemens, pentru publicaţia Suddeutsche Zeitung. Siemens deţine, în prezent, lichidităţi de nouă miliarde de euro şi are nevoie de plasamente sigure pentru aceste fonduri, a adăugat el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite