Grupul austriac Raiffeisen şi-a dublat profitul dar are probleme în Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitul net al grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International s-a dublat înprimul trimestru al anului, până la nivelul de 541 de milioane de euro. Marja netă de profit s-a diminuat însă, reflectând astfel, potrivit analiştilor, fragilitatea economiilor din estul Europei, în mod special cea a pieţei româneşti şi problemele de pe piaţa din Ungaria.

Grupul bancar austriac Raiffeisen International a raportat un profit net de 541 de milioane de euro în primul trimestru al acestui an, dublu faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul a fost însă influenţat pozitiv de o serie de operaţiuni conjuncturale care i-au adus un plus de 272 de milioane de euro.

Află cum, prin deciziile luate, guvernul maghiar a gonit economiile cetăţenilor săi în Austria

Dacă facem abstracţie de cele 279 de milioane de euro profit realizate din operaţiuni care nu se vor mai putea repeta, rezultatele băncii nu mai sunt atât de impresionante” a spus Dirk Becker, economist în cadrul Kepler Capital Markets într-o notă adresată investitorilor, citată de publicaţia Financial Times.

Dealtfel, marja netă de profit a băncii a scăzut cu 0,25 puncte procentuale pe parcursul ultimelor 12 luni, până la 2,37%, reflectând condiţiile fragile din economiile din Estul Europei, unde comisioanele creditelor şi valoarea garanţiilor au înregistrat corecţii semnificative. Potrivit Financial Times, o contribuţie importantă la aceste evoluţii negative a avut-o România.

Citeşte pe Forbes.ro care sunt rezultatele grupului bancar austriac pe piaţa din România

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite