Grevă în sectorul energetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din cadrul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, vor declanşa o grevă de avertisment de două ore peste două-trei săptămâni, pentru a protesta faţă de decizia Guvernului de a diviza Hidroelectrica în două companii, care vor conţine şi termocentrale şi mine de cărbune.

În timpul grevei, hidrocentralele dispecerizate vor funcţiona la o treime din capacitate.

Prin această reorganizare, Ministerul Economiei urmăreşte eficientizarea termocentralelor şi minelor din profitul obţinut de hidrocentrale. Liderii sindicali spun că divizarea Hidroelectrica este primul pas spre privatizarea hidrocentralelor, considerate active strategice.

„Cele două companii includ termocentrale şi mine cu pierderi imense, care vor trage în jos şi sectorul hidro, iar preţurile vor creşte. Atunci, ca să acopere golurile, vor începe să vândă din hidrocentrale, singurele active viabile", susţine Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind.

Potrivit acestuia, un semnal de alarmă în acest sens este faptul că hotărârea de guvern care legiferează procesul nu este semnată de ministrul Justiţiei. În replică, directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, a spus, citat de Mediafax, că deocamdată nu pot fi estimate costurile restructurării şi nici numărul celor disponibilizaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite