Greva Lufthansa se simte şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursa Lufthansa Bucureşti-Dusseldorf, care trebuia să decoleze astăzi la ora 13.15 de pe Aeroportul Internaţional Henry Coandă, a fost anulată în ultimul moment.

Potrivit reprezentanţilor Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, motivul anulării cursei a fost o defecţiune tehnică la aeronavă. Lufthansa a anulat şi zborurile spre Frankfurt şi Munchen de astăzi, din cauza grevei în care se află angajaţii companiei în aceste zile.

Reprezentanţii Aeroportului Otopeni Henry Coandă le-au spus neoficial pasagaerilor din cursa spre Dusseldorf că, de fapt, şi acest zbor este anulat tot din cauza grevei, iar motivul invocat de companie este fals.

Pasagerii cursei Bucureşti-Dusseldorf care trebuiau să ajungă la destinaţie în jurul orei 15 au direcţionaţi spre alte rute precum Milano, Praga sau Viena, urmând să ajungă în oraşul nemţesc abia la noapte.

Greva declanşată ieri de piloţii de la Lufthansa este cea mai mare din istoria transportului aerian, spun specialiştii din domeniu. La protest participă în jur de 4.500 de piloţi de la Lufthansa, Lufthansa Cargo şi Germanwings. Ei sunt nemulţumiţi de salarii şi de planurile conducerii de a transfera mai multe locuri de muncă la filiale, unde retribuţiile sunt mult mai mici.

Lufthansa a fost nevoită, ieri, să anuleze două treimi din zborurile sale, adică 3.200 de curse în următoarele patru zile, şi a anunţat că se aşteaptă la pierderi de 100 de milioane de euro. Restul zborurilor, pe liniile regionale, se desfăşoară normal, a anunţat compania. Reprezentanţii piloţilor aflaţi în grevă au anunţat că vor organiza manifestaţii pe aeroporturile din Frankfurt şi Muchen şi nu vor renunţa la proteste până ce compania nu le va satisface revendicările.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite