Grecii de la Sprider pleacă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retailerul elen Sprider vinde subsidiara din România, cu 17 magazine, pentru 640.000 de euro. Magazinele vor fi cumpărate de Naqua Investments, companie înregistrată în Cipru specializată în retailul de îmbrăcăminte în Europa de Est.

Subsidiara din România a generat anul trecut pierderi de 3,2 milioane de euro grupului elen, la vânzări de 5,95 milioane de euro.

„Sprider anunţă investitorilor că după decizia consiliului director din 30 iunie şi a memorandumului relevant de vânzare datat, de asemenea, 30 iunie, s-a hotărât ca subsidiara românească Sprider Stores SRL să fie vândută Naqua Investments Ltd, companie din Cipru, specializată în retalul de îmbrăcăminte în regiunea Europei de Est. Preţul de vânzare a fost stabilit la 640.000 de euro“, se arată într-un comunicat al Sprider.

Recesiunea din Grecia, criza de lichidităţi şi procesul de reorganizare a reţelei de vânzări, împreună cu pierderile continue ale subsidiarei din România, au condus managementul să ia decizia că retragerea din România va fi benefică pentru grup, astfel încât să se poată concentra pe Grecia, cea mai importantă piaţă a grupului.

Vânzarea va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor Sprider, întrucât subsidiara din România s-a aflat pe pierdere pe întreaga durată de operare, 2007-2011.

Naqua va prelua responsabilitatea pentru achiziţii de 3 milioane de euro derulate de grup pentru subsidiara din România, se arată în comunicat.



Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite