Grecii estimează o creştere a profitabilităţii băncilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitabilitatea sectorului bancar românesc ar urma să crească până la sfârşitul acestui an, datorită accelerării creditării în urma scăderii dobânzilor reale, susţin analiştii de la

Profitabilitatea sectorului bancar românesc ar urma să crească până la sfârşitul acestui an, datorită accelerării creditării în urma scăderii dobânzilor reale, susţin analiştii de la National Bank of Greece (NBG). "Creditarea s-a accelerat în prima jumătate a anului, în ciuda măsurilor de limitare luate de banca centrală. Este suficient loc pentru creşterea continuă a creditării, având la bază diminuarea dobânzii reale de creditare", susţin, într-un raport, analiştii de la NBG. Alt motiv al îmbunătăţirii sistemului bancar românesc o reprezintă prezenţa tot mai multor bănci străine, atrase de expansiunea creditului şi de o economie cu un grad de intermediere financiară redus.
Analiştii greci atrag atenţia că privatizarea CEC-ului va creşte ponderea activelor bancare deţinute de bănci străine la circa 92%. NBG a intrat, împreună cu OTP Bank din Ungaria, în finala privatizării CEC.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite