Grecia a găsit noi măsuri de economisire pentru a primi ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a identificat "o serie de măsuri suplimentare în valoare de 125 de milioane de euro, în scopul de a completa pachetul de reduceri bugetare în valoare de 325 de milioane de euro", a declarat prim ministrul grec Lucas Papademos miniştrilor, la o reuniune a cabinetului de la Atena, relatează Bloomberg.

Miniştrii de finanţe din toate cele 17 ţări din zona euro se întâlnesc la Bruxelles luni, 20 februarie, pentru a hotărî dacă va debloca pachetul de ajutor pentru Grecia de 130 miliarde de euro, acesta fiind al doilea plan de salvare a ţării în doi ani.Germania, cea mai mare ţară care contribuie la zona euro de salvare, a semnalat săptămâna trecută că miniştrii ar putea fi gata să sprijine planul.

Grecia a convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană că paşii pe care îi va face vor duce la o reducere permanentă a cheltuielilor guvernului şi la un deficit mai redus, a spus Papademos.

Grecia a fost obligată să implementeze un plan dur de austeritate pentru a putea face rost de miliardele de euro necesare neintrării în incapacitate de plată.

Oficialii eleni au tăiat pensiile principale mai mari de 1.300 de euro pe lună cu 12%, după reducerea de 10% aplicată deja în 2010. În cazul marinarilor pensionaţi, tăierea va fi doar de 7%. Cât priveşte pensiile complementare, acestea vor fi reduse progresiv începând de la pragul de 200 de euro pe lună, ajungând la 20% pentru pensiile de minim 300 de euro.




Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite