Google promite o viteză mult mai mare de căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorul de căutare al Google va fi mai rapid şi mai eficient, anunţă oficialii Google. Un nou sistem de indexare a site-urilor, botezat "Caffeine", va permite creşterea cu 50% a numărului de rezultate noi la căutările pe internet.

Înainte, site-urile internet erau indexate pe straturi, "unele fiind actualizate mai repede decât altele", a explicat oficialul.

"Pentru a actualiza un strat din vechiul index, trebuia să analizăm în întregime internetul, lucru ce însemna mult timp între momentul când se găsea pagina şi cel în care ea era disponibilă", a mai exoplicat oficialul.

"Prin Caffeine, analizăm părţi mici de pe internet şi actualizăm în permanenţă indexul de căutare", a spus expertul de la Google.

"Fie că sunt ştiri, un blog sau o postare pe un forum, puteţi găsi acum linkuri spre conţinuturi pertinente mult mai repede", se precizeză pe un blog al grupului. Caffeine "trebuie să răspundă la evoluţia web-ului; cei care caută vor să găsească ultimele conţinuturi pertinente, iar cei care publică se aşteaptă ca ceea ce trimit să fie găsit imediat", a spus Carrie Grimes, inginer de softuri la Google.

"Când găsim pagini noi sau informaţii noi despre paginile existente, putem să le adăugăm direct la index. Caffeine prelucrează astfel sute de mii de pagini pe secundă", a încheiat specialistul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite