Google lansează sistemul de plăți cu telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui parteneriat cu MasterCard, gigantul american Google va lansa joi sistemul de plăți mobile, potrivit unei surse apropiate situației.

Clienți vor putea să plătească la comercianți și la prestatorii de servicii cu telefonul mobil.
Ultima inovație din domeniul tehnologiei pe care o va lansa compania ce deține cel mai mare motor de căutare din lume, va rula sistemul de operare Android și va fi disponibil pe telefoanele comercializate prin rețeaua operatorului Sprint Nextel.
Google și MasterCard au încheiat parteneriate în luna martie.

De asemenea, s-au mai alăturat proiectului și banca americană Citigroup, pentru a dezvolta sistemul, și retailerii Macy`s, American Eagle Outfitters și Subway, care vor promova noua tehnologie în Statele Unite, conform Wall Street Journal.
Însă, nu e nimic sigur dacă sistemul va fi disponibil la nivel național sau, pentru început, doar local, în New York. 

Astfel, intrând pe acest nou segment de piață al marilor industrii financiare, Google va concura cu Visa, care de asemenea a testat în ultimul an noua metodă de plată cu telefonul, în parteneriate cu mai multe bănci americane.
Sistemul de plăți mobile, nu are însă, foarte mare deschidere către piața de profil. Dar, opertorii mobili, băncile și companiile de IT nu au renunțat la promovarea acestui concept.

În prezent, în Statele Unite, alte trei companii, cum ar fi AT&T, VerizonWireless și T-Mobile USA, vor să dezvolte un astfel de sistem pe care vor sa-l numească "ISIS".
Cei mai mulți locuitori care folosesc noua tehnologie se găsesc în Asia, unde aceștia pot folosi telefonul pe post de card bancar.
.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite