Google aduce Street View în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google România a lansat serviciul Street View pe Google Maps, ce permite utilizatorilor să vizualizeze imagini panoramice cu străzile din opt oraşe din România, dar şi din principalele staţiuni de pe Valea Prahovei sau de pe litoral.

Aceasta este prima noutate anunţată de companie după deschiderea unui birou pe piaţa românească, la începutul lunii noiembrie.
Serviciul va fi disponibil, într-o primă fază, pentru oraşele Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Constanţa, numărul acestora urmând să fie extins.

Google, cel mai mare motor de căutare din lume, a început în 2008 cartografierea digitală a celor opt oraşe din România. Serviciul acoperă astăzi străzi cu o lungime totală de peste 6.000 de kilometri. Alături de consumatori, şi companiile româneşti pot beneficia de acest serviciu prin integrarea Google Maps direct pe pagina lor. De exemplu, pot fi promovate lanţuri de hoteluri sau de restaurante. „Vrem să punem la dispoziţie companiilor uneltele potrivite pentru a se face cunoscute prin intermediul internetului. În România 20% dintre companii sunt promovate online. Noi sperăm să creştem acest procent în viitorul apropiat la 30%", a declarat Dan Bulucea, şeful biroului local al companiei.România este a 27-a ţară în care sunt disponibile imagini panoramice de 360 de grade prin Street View. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite