Google a premiat compania româno-germană iQuest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a premiat compania româno-germană iQuest cu 100.000 de dolari pentru o aplicaţie software care va fi integrată în sistemul de operare Android, dezvoltat de gigantul american pentru telefoane mobile.

Compania iQuest a primit trofeul categoriei "Aplicaţii pentru turism".

Competiţia anuală Android Developer Challenge este la a doua ediţie si are ca scop încurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicaţii pentru sistemul de operare Android al Google, funcţional pe dispozitivele mobile de ultimă generaţie.

În etapa finală s-au calificat 200 de aplicaţii, câte 20 în fiecare din cele zece categorii.

Soft-ul a fost creat în circa cinci luni şi vizează, printre altele, urmărirea rutelor prin GPS şi vizualizarea poziţiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor şi realizarea de fotografii însoţite de note, înregistrările putând fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile încărcate pe albume web Picasa.

TripJournal va putea fi instalat începând de săptămâna viitoare pe iPhone, dar şi pe alte smartphone-uri (telefoane inteligente) care folosesc sistemul Android.

iQuest oferă companiilor soluţii şi servicii complete IT, printre care Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente şi colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT şi solutii customizate.

Compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca şi Braşov, sediul central la Frankfurt am Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Goteborg. Clienţii iQuest sunt companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite